Jury NKBD

Lara Minnaard

Lara debatteert als sinds de middelbare school en heeft inmiddels een aardige lijst van debat- en jury-ervaringen in drie talen op haar naam staan. In 2015 ontving ze de Cicero jaarprijs voor haar rol in de verbinding van verschillende mensen door debat. Lara haalde in 2014 de finale van het NK Beleidsdebatteren met een oud-schoolgenoot en in 2015 stond ze met haar partner Nathania als beste team uit de voorrondes in de halve finale. Inmiddels traint ze met name (jong) professionals en (PhD) studenten in de kunst van het overtuigen vanuit haar eigen bedrijf én jureert ze als het even kan elk jaar in maart op het NK Beleidsdebatteren.

Roelof Eleveld

Roelof Eleveld  is secretaris van het College van Bestuur bij de Hogeschool Inholland. Daarnaast is hij zeer actief als jurylid en trainer bij debattoernooien. Zo traint hij Rotterdamse kinderen uit het basisonderwijs voor het landelijke kampioenschap en jureert  oa bij het Open Brabants Debattoernooi, Het Ging Back toernooi en het toernooi voor trainees.  Roelof is als student begonnen met debatteren en was mede-oprichter en bestuurslid bij de Stichting het Leids Debat. Hij was winnaar van het eerste Dutch-American Parliamentary Debating Institute (Dapdi).

Ook ondersteunt hij lokale  politici debatvaardigheden en presentatietechnieken.

Marco Houthuijzen

Marco Houthuijzen (53), op 15 april 2019 25 jaar getrouwd en Klantenservice- en sales(development)expert.

Dialoogmaker en trainer bij het CDA en jurylid bij een groot aantal landelijke debattoernooien, waaronder het Brabants Debattoernooi, het NK Beleidsdebatteren, het NK Debatteren voor trainees en het Giving Back Debattoernooi.

Freek Clabbers

Na het ophalen van zijn organisatiepsychologie-bul aan de  Vrije Universiteit is Freek gestart als beleidsadviseur/politiek assistent op de Stopera.  De plek waar hij de gedurende zijn studie, regelmatig te vinden was in de maandagavond debatclub, onder de bezielende leiding van Gijs Weenink. Na diverse ambtelijke aanstellingen  (o.a. Koggenland, Edam-Volendam) was hij een college-periode politiek actief als duo-raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Sinds februari jl. is hij oprichter/senior adviseur van Qlabbers bestuursadvies: interim – beleid – en advies in het sociaal domein. Inmiddels heeft hij zijn oude hobby daarbij weer opgepakt en is hij regelmatig te vinden bij het jureren van debatten.

Gerrit Jan Valk

Gerrit Jan Valk is gemeenteraadslid in Delft, strategiemanager energie bij TNO en freelance speech- en debattrainer. Hij traint (young) professionals, pubers en politici in binnen- en buitenland, en is regelmatig jurylid op debattoernooien. Hij won afgelopen jaren tweemaal het landelijk CDA-debattoernooi en eenmaal het Brabants Debattoernooi. Met Patricia Wouda was hij derde (2016) en tweede (2017) op het NK Beleidsdebatteren. In 2017 won hij op het NK Beleidsdebatteren de Harry Roumen-prijs voor de beste individuele debater.

Jeroen Prop

Wat mensen zeggen blijkt in de praktijk zelden onderscheidend. Uiteindelijk gaat het over wat je doet en hoe je dat voor elkaar krijgt.
Over mensen laten excelleren. En daarmee een betere performance en een duurzamer bestaan van mensen en organisaties.
Dat is het verschil tussen intentie versus impact.

 Jeroen Prop, organisatieadviseur & coach bij House of Performance
vader, partner, zoon, vriend, collega, coach